Oude Testament

Nieuwe Testament

Kerkelijk jaar

Onderwerpen

Categorie

Bron

Nieuws & Agenda

Terug naar overzicht

Studiedag: De impact van het evangelie

21-06-2019

Een nieuwe Theologie van het Nieuwe Testament voor kerk en academie

Een grote diversiteit aan auteurs, genres en accenten kenmerkt het Nieuwe Testament. Wat is de rode draad in dit geheel? Welke boodschap komt in al die verscheidenheid tot uitdrukking?

In Theologie van het Nieuwe Testament in twintig thema’s hebben achttien Nederlands- en Duitstalige nieuwtestamentici deze vragen uitgewerkt. Vanuit heilshistorisch perspectief komt de boodschap van het Nieuwe Testament tot klinken in haar toenmalige en hedendaagse context. Wetenschappelijk verantwoord én toegankelijk geschreven richt dit handboek zich op zowel theologen en voorgangers als betrokken bijbellezers.

Tijdens de studiedag zijn er lezingen, reacties, workshops en besprekingen naar aanleiding van deze nieuwe Theologie van het Nieuwe Testament. We komen opnieuw onder de indruk van de rijkdom en impact van het evangelie van onze opgestane Heiland Jezus Christus.

Sprekers: Armin Baum, Jakob van Bruggen, Henk Bakker, Marinus Beute, Hans Burger, Kasper de Graaf, Rob van Houwelingen, Myriam Klinker-De Klerck, Kobus Kok, Pieter Lalleman en Michael Mulder

Datum: 21 juni, 9.30-16.30 uur

Info en aanmelding