Oude Testament

Nieuwe Testament

Kerkelijk jaar

Onderwerpen

Categorie

Bron

Preekschets Daniël 3:16-18

Daniël 3:16-18

Tweeëntwintigste zondag na Pinksteren

Sadrach, Mesach en Abednego zeiden hierop tegen de koning: ‘Wij vinden het niet nodig, Nebukadnessar, uw vraag te beantwoorden, want als de God die wij vereren ons uit een brandende oven en uit uw handen kan redden, zal hij ons redden. Maar ook al redt hij ons niet, majesteit, weet dan dat wij uw góden niet zullen vereren, noch zullen buigen voor het gouden beeld dat u hebt opgericht.

Schriftlezing: Daniël 3

Het eigene van de zondag

De laatste zondagen van het kerkelijk jaar staan in het teken van de toekomstverwachting. Met het oog daarop zijn de teksten gekozen uit het boek Daniël, een profetisch en een apocalyptisch geschrift, waarin de loop van de geschiedenis wordt belicht onder het gezichtspunt dat de God van Israël de Heer der geschiedenis is. Voor deze zondag is het thema; antwoord aan de machten.

Uitleg

Het boek Daniël bevat oude tradities die hun eindredactie gekregen hebben in de tweede eeuw voor Christus, een tijd waarin zij die vasthielden aan de tora in Israël moesten optornen tegen de helleniseringspogingen van Antiochus IV ...

Log in of registreer gratis om verder te lezen.

Om verder te gaan heb je een account nodig.
Met een account heb je direct een maand gratis toegang, zonder verplichtingen.

Ik wil een account aanmaken

Met een account heb je direct een maand gratis toegang tot honderden preekschetsen, artikelen en nog veel meer.

Account aanmaken

Ik heb al een account

Heb je al een abonnement?
Log dan hieronder in.

Inloggen