Oude Testament

Nieuwe Testament

Kerkelijk jaar

Onderwerpen

Categorie

Bron

Preekschets Lucas 2:20 - Kerst

Lucas 2:20

Zondag na kerst/Tweede Kerstdag

De herders gingen terug, terwijl ze God loofden en prezen om alles wat ze gehoord en gezien hadden, precies zoals het hun gezegd was.

Schriftlezing: Lucas 2:15-21

Het eigene van de zondag

Deze zondag valt meteen na de eerste kerstdag. Als tweede kerstdag heeft hij het gewicht van de eerste dag van de week. Een dubbele feestdag. De dag waarop de gemeente naar vaste orde bijeenkomt en een dag waarop we ons nog midden in het feest van de geboortedag van Jezus bevinden. Het aantal kerstdiensten is hierdoor niet gering. Er is het gevaar om overvoerd te raken. Toch komt op deze zondag de gemeente samen om te bidden, te belijden, te spreken, te zien en te horen en niet in het minst om de lof van God te zingen.

Uitleg

Er hebben ingrijpende gebeurtenissen plaats gevonden, zo vertelt Lucas in zijn kerstevangelie. De tocht die Jozef en Maria in gehoorzaamheid aan het decreet van keizer Augustus naar Betlehem, de stad van voorvader, herder en koning David, hebben gemaakt. De geboorte van het Kerstkind in een stal. De nachtelijke verschijning van een engel die het goede nieuws van de komst van de ...

Log in of registreer gratis om verder te lezen.

Om verder te gaan heb je een account nodig.
Met een account heb je direct een maand gratis toegang, zonder verplichtingen.

Ik wil een account aanmaken

Met een account heb je direct een maand gratis toegang tot honderden preekschetsen, artikelen en nog veel meer.

Account aanmaken

Ik heb al een account

Heb je al een abonnement?
Log dan hieronder in.

Inloggen